Svet
17 ogledov

Zaradi olja prizemljili letala

qantas, letalo
1/12
Žurnal24 main
Zaradi četrtkove eksplozije motorja na enem od letal airbus A380 avstralske letalske družbe Qantas, ki se je zgodila med letom, bodo letala na tleh še vsaj 72 ur.

Podjetje Rolls Royce je sporočilo, da so po opravljenih pregledih ugotovili, da je napaka, zaradi katere so prizemljena letala airbus A380, specifična za motor Trent 900. Napako naj bi že pospešeno odpravljali.

"Letala ne bodo letela, dokler ne bodo brezhibna," je zatrdil Alan Joyce, izvršni direktor družbe Qantas. Na vsaj treh motorjih airbusov A380 proizvajalca Rolls-Royce so namreč odkrili puščanje olja, potem ko je minuli četrtek na enem od letal med poletom eksplodiral motor.

Šef Qantasa obljublja varnejša potovanja z letalom. (Foto: Reuters)

"Olje na motorjih smo našli tam, kjer ga ne bi smelo biti, vzroke za puščanje pa še vedno iščemo," je dodal Joyce. Do takrat zato ne bodo uporabljali največjih potniških letal na svetu.

Qantas ima šest letal vrste airbus A380. Trije so trenutno v Los Angelesu, po eden pa v Singapurju, Frankfurtu in Sydneyju, poročajo tuje tiskovne agencije.

FOTOGRAFIJE LETALA SI OGLEJTE V GALERIJI.

''Našli nismo nič zaskrbljujočega''

Letalska družba Singapore Airlines pa je danes sporočila, da pri pregledu motorjev Rolls-Royce Trent 900, s katerimi so opremljeni njegovi airbusi A380, niso odkrili nobenih nepravilnosti.  

Pregledali smo motorje vseh svojih 11 letal in našli nismo nič zaskrbljujočega.

tiskovni predstavnik družbe za francosko tiskovno agencijo AFP. vir:STA

Zaradi incidenta je brez letalske povezave ostalo okoli 500 potnikov iz Los Angelesa  in Kalifornije, ki jim v Qantasu najprej niso namenili velike pozornosti.

Potnike so kasneje le namestili v hotele, jim omogočili medcelinske telefonske klice, izvršni direktor Joyce pa dopušča tudi možnosti odškodnin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.