Svet
712 ogledov

Zaradi pokojnine v kleti skrival truplo mame

Avstrijska policija EPA
Na ta način si je pridobil okrog 50 tisoč evrov.

Avstrijska policija je na Tirolskem odkrila moškega, ki je imel v kleti shranjeno truplo pokojne matere, da bi lahko še naprej črpal njeno pokojnino in finančno pomoč za nego. Ženska je glede na ugotovitve obdukcije umrla naravne smrti že junija lani, je v četrtek sporočila policija. Moški je nezakonito pridobil okoli 50.000 evrov.

66-letni moški je ob aretaciji priznal vse - njegova 89-letna mati je sredi lanskega leta umrla, sam pa je poskušal njeno truplo ohraniti doma kar se da dolgo. Truplo je zavil v povoje in ga obdal z vrečami ledu, da bi prikril vonj. Redno je odstranjeval tekočino, na koncu pa je truplo prekril celo s peskom za mačke. Truplo je bilo na koncu mumificirano, je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA opisal predstavnik policije Helmuth Gufler.

Zaradi novega poštarja

Pokojnino je ženska prejemala na dom, namesto nje pa jo je od poštarja sprejemal kar njen sin. Ko pa je prišlo do menjave poštarjev in je novi hotel žensko videti in se prepričati, da je še živa, je njen sin to zavrnil. Pokojnina tako ni bila izplačana, na podlagi tega pa so pristojne službe sprožile preiskavo, kar je pripeljalo do odkritja. Truplo so v kleti hiše na Tirolskem odkrili v soboto, je še povedal Gufler.

Moškega so ovadili zaradi finančne prevare. Okoristil naj bi se za okoli 50.000 evrov. Ovadili so ga tudi zaradi zlorabe pravic pokojne do pokopa.

Sicer pa očitno nihče ni opazil, da je v kleti hiše truplo. Niti drugi sin pokojne tega ni posumil. Ko je prišel na obisk, mu je brat razložil, da je mati v bolnišnici in da ga zaradi napredujoče demence ne bo niti več spoznala in da je zato obisk nepotreben. Ta pa mu je to verjel.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.