Svet
270 ogledov

Zaradi pokojnine v skrinji skrival truplo

Eksplozija v Beogradu EPA/KOCA SULEJMANOVIC
V Srbiji odmeva primer moškega, ki je več mesecev v zamrzovalni skrinji skrival truplo ostarele matere. Kot poročajo srbski mediji, je šlo za pokojnino. V Grčiji pred leti zabeležili na tisoče takšnih primerov.

Policija v Čačku je te dni prijela moškega, ki je v domači zamrzovalni skrinji skrival truplo svoje pokojne matere, ki je dočakala 90 let. Kot pišejo srbski mediji se je za to odločil, da je še vedno prejemal njeno pokojnino.

Izginotje ostarele ženske so sprva opazili sosedje, ki je niso videli dlje časa in začeli postavljati vprašanja. Njen sin se je vedno izgovoril, da je bolna. Policijo je o izginotju obvestil sorodnik, ki se mu je ta dolgotrajna bolezen, med katero starke ni smel nihče videti, zdela precej nenavadna.

Pristojni so ugotovili, da je ženska umrla naravne smrti, zato je policija njenega sina spustila iz pripora. Za svoje dejanje bo vendarle kazensko odgovoren.


V Grčiji na tisoče takšnih primerov

Grčija je leta 2012 kar okoli 50 tisoč pokojnin izplačevala ljudem, ki so bili že pokojni, je takrat priznalo grško ministrstvo za delo. Država je s 1. januarjem leta 2013 zaustavila sporna izplačila; ugotovili so, da za prevarami najpogosteje stojijo družinski člani pokojnih.

Marca istega leta je Grčija zagnala nov elektronski nadzorni sistem, ki naj bi preprečil tovrstne goljufije.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.