Svet
16 ogledov

Zaradi popotresnega sunka evakuirali tisoče

cile popotresni EPA
Sever Čila je le dan po silovitem potresu z močjo 8,2 stresel nov potresni sunek z močjo 7,6. Oblasti so vnovič izdale opozorilo pred cunamijem in tisoči ljudi so se morali z obalnih območij umakniti v notranjost.

Nov potres je območje stresel v sredo malo pred polnočjo po lokalnem času, njegovo središče pa je bilo 20 kilometrov južno od mesta Iquique, je sporočila čilska mornarica.

Čilske oblasti so izdale svarilo pred cunamijem, zaradi česar so evakuirali več tisoč ljudi, a so opozorilo že preklicali. "Ljudje se lahko vrnejo na svoje domove," so sporočili. Opozorilo so izdali tudi v Peruju. 


O morebitnih žrtvah ali večji škodi ni poročil. Obalo so sicer že dosegli prvi popotresni valovi, ki so jih zaznali tudi na Japonskem, kjer so merili 60 centimetrov, a kot kaže, večje nevarnosti ne pričakujejo.

Evakuirali tisoče, tudi predsednico

Potres je sprožil novo evakuacijo obalnih območij, potem ko so se prebivalci po noči, preživeti na višje ležečih predelih, ravno vrnili domov. Med evakuiranimi je bila tudi čilska predsednica Michelle Bachelet, ki si je v severnem mestu Arica ogledovala škodo po torkovem potresu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.