Svet
7888 ogledov

Zaradi porasta okužb znova policijska ura

Koronavirus v Španiji Profimedia
Ponoči bo gibanje omejeno med 1. in 6. uro zjutraj.

V Barceloni in več drugih mestih v Kataloniji bodo ta konec tedna znova uvedli policijsko uro, saj v regiji beležijo hiter porast števila okužb z novim koronavirusom. Ponoči bo gibanjem omejeno med 1. in 6. uro.

Katalonska vlada je v sredo na sodišče vložila prošnjo za vnovično uvedbo policijske ure na območjih, kjer so potrdili več kot 400 primerov na 100.000 prebivalcev v zadnjih sedmih dneh. Sodišče je danes prošnjo odobrilo. Skupno bodo policijsko uro uvedli v 161 občinah, med njimi v priljubljenih obalnih mestih, kot sta Sitges in Salou.

Katalonija je že pred tem uvedla ukrep, po katerem so javni dogodki dovoljeni do malo po polnoči, omejeno je tudi druženje na največ 10 oseb.

Strm porast okužb

V zadnjih dneh so v Kataloniji opazili strm porast števila okužb, in sicer 1107 na 100.000 ljudi, kar je dvakrat več, kot je povprečje v Španiji. Med mladimi je incidenca v Kataloniji celo več kot 3000 okužb na 100.000 ljudi.

Policijsko uro je ta teden znova uvedla že sosednja regija Valencia, in sicer v 32 mestih. O uvedbi razmišljajo tudi v severni regiji Navarra.

V Španiji kampanja cepljenja poteka po starostnih skupinah in mlajši so šele zdaj prišli na vrsto. Premier Pedro Sanchez je sicer izrazil prepričanje, da jim bo do konca avgusta uspelo doseči 70-odstotno precepljenost.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 11
  • jate 18:27 16.julij 2021.

    kaj med 1-6 uro je delta na pohodu ima nočno,sicer pa spi čez dan al kaj?ma ke bleferji ste res.