Svet
22 ogledov

Zaradi povezav z mafijo prijeli kralja mocarele

Italijanska policija je aretirala lastnika znanega proizvajalca mocarele Mandara, 56-letnega Giuseppeja Mandaro. Sumijo ga zlorabe oznake izdelkov zaščitenega geografskega porekla in povezav z mafijsko organizacijo Camorra.

Giuseppeja Mandaro je finančna policija prijela na jugu Italije skupaj s sodelavcem Vincenzom Musselom. Zasegli so tudi okoli sto milijonov evrov vredno premoženje podjetja, ki je eden najbolj znanih proizvajalcev mocarele.

Kralj mocarele povezan z mafijo

Po podatkih neapeljskega tožilstva je na začetku 80. let prejšnjega stoletja proizvodnjo Mandare financiral mafijski klan La Torre di Mondragone, lastnik pa je imel podporo klana vse do danes.

Mandara je po ugotovitvah tožilcev tihemu družbeniku Augustu La Torreju nedavno zagotovil tudi lažen alibi med preiskavo zaradi suma dvojnega umora.

Proizvodnja teče dalje

Proizvodnja mocarele Mandara bo sicer še naprej potekala nemoteno, za podjetje pa bo skrbel sodni nameščenec.

Mandara sir prodaja po vsem svetu, dnevno izdelajo okoli 78 tisoč kosov različnih sirov iz kravjega, bivoljega in kozjega mleka ter drugih sirnih proizvodov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.