Svet
17 ogledov

Zaradi seksističnih izjav odstavitev srbskega ministra Bratislava Gašića

Bratislav Gašić Youtube
Srbski premier je danes odstavila obrambnega ministra, ki je novinarki televizije B92 namenil povsem neprimerno izjavo.

Srbski obrambni minister Bratislav Gašić se je včeraj mudil v kraju Trstenik; ko je pristopil zbranim novinarjem, jih je najprej vprašal, ali jih je tiskovni predstavnik ministrstva ves čas zadrževal zunaj, nato pa novinarki televizije B92, ki je počepnila, da ne bi bila v kadru, namenil seksistično opazko: “Kako imam rad novinarke, ki gredo tako lahko na kolena.

Izjava je izzvala burne reakcije in obsodbe na spletnih omrežjih, kjer so številni uporabniki slednjih komentirali, da gre za velik škandal in sramoto za ministra. Ta se je danes opravičil novinarki in vsem ostalim državljankam in državljanom Srbije, a očitno to ni zadostovalo.

Srbski premier Aleksandar Vučić je danes sporočil, da njegov obrambni minister po nedopustni izjavi, s katero je užalil tako novinarko televizije B92 kot vse ženske, ne more ostati na položaju. Vučić je sicer ocenil, da je minister dobro vodil svoj resor, vendar je težav neprimerne izjave prevelika, da bi lahko ostal na ministrskem položaju. Medijem je Vučić poudaril, da se mora v Srbiji potegniti ostra meja med “normalno, civilizirano in dostojno Srbijo” in tistimi, ki si ne želijo takšne države. “Moramo zaščititi ženske v Srbiji. To je bilo slabo sporočilo vsem ženskam. Nek minister si tega enostavno ne bi smel dovoliti,” je bil še oster Vučić. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.