Svet
4075 ogledov

Zaradi šestletnika šolo toži za 40 milijonov

Ranjena učiteljica Abby Zwerner Profimedia
Učiteljica iz Virginije Abby Zwerner, ki jo je 6. januarja na delovnem mestu s pištolo ustrelil šestletni šolar in jo ranil v roko in prsi, je v ponedeljek vložila tožbo proti šoli, od katere terja 40 milijonov ameriških dolarjev (slabih 37 milijonov evrov), ker ni ustrezno poskrbela za njeno varnost, poročajo ameriški mediji.

25-letna učiteljica je skoraj dva tedna preživela v bolnišnici in potrebovala štiri operacije. Streljanje v kraju Newport News je pretreslo tamkajšnjo skupnost, saj so se mnogi spraševali, kako je lahko tako majhen otrok dobil dostop do orožja.

Vodstvo šole je dečka zaradi nasilnega vedenja že pred incidentom poslalo v drugo šolo, vendar je jeseni 2022 dovolilo njegovo vrnitev, je navedeno v tožbi.

Starša otroka nista zmogla obvladovati in sta se strinjala, da zanj prilagodijo pouk. Tožilec mesta Newport News Howard Gwynn je dejal, da še ni sprejel odločitve, ali bo v zvezi s streljanjem preganjal tudi starša. Orožje, ki ga je otrok uporabil, naj bi pripadalo njegovi materi.

Komentarjev 1