Svet
7 ogledov

Zaradi snežnega neurja v ZDA odpovedali 3.000 letov

Snežno neruje v New Yorku EPA
Ponekod je zapadlo do 40 centimetrov snega, preglavice pa je povzročal močan veter, ki je zmanjševal vidljivost.

Zadnje v vrsti snežnih neurij, ki je v torek zajelo severovzhodni del ZDA in del srednje obale Atlantika, je na območju od Bostona do Washingtona povzročilo odpoved 3.000 poletov, za danes pa so jih vnaprej odpovedali še tisoč. Vreme se bo danes sicer izboljšalo, a bo spet zelo mrzlo.

Največ snega, okoli 40 centimetrov, je zapadlo v predelu od Philadelphie v Pensilvaniji do Bostona v Massachusettsu. V New Yorku je zapadlo okrog 30 centimetrov snega, v prestolnici Washington pa do 20 centimetrov. Večje preglavice kot sneg pa je povzročal močan veter, ki je občutno zmanjšal vidljivost.

Sneg in veter sta povzročila tudi zamude in odpovedi v železniškem prometu, oblasti pa so ljudi pozvale, naj se na ceste ne podajo s svojimi vozili.

Vremenske nevšečnosti so pomenile nov zalogaj za cestna podjetja, ki jim sicer ponekod že zmanjkuje denarja za odpravljanje posledic snežnih neurij. Ta ZDA letos ne prizanašajo. Pensilvanija je tako porabila že več kot polovico od 190 milijonov dolarjev v ta namen.

Za snegom zdaj na severovzhod države spet prihajajo zelo nizke temperature, ki se bodo nad ničlo dvignile šele v soboto, ko naj bi spet snežilo. V New Yorku danes in v četrtek pričakujejo ohladitev do –16 stopinj Celzija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.