Svet
9 ogledov

Zaradi spora ujeti na ladji

Otok Jeju Shutterstock
Zaradi spora med podjetjema na turistični ladji v pristanišču na južnokorejskem otoku Jeju ujetih 2300 potnikov in članov posadke.

Lokalno južnokorejsko sodišče je odredilo zadržanje ladje, potem ko je to zahtevalo kitajsko podjetje Jiangsu Shagang International Trade Co. Sodišče je zahtevalo plačilo treh milijard wonov oziroma približno dveh milijonov evrov za odpravo zadržanja, a lastnik ladje, podjetje HNA Tourism Holding Company, za zdaj še ni plačalo obveznosti.

Henna je iz kitajskega pristanišča Tianjin izplula v sredo in se odpravila na šestdnevno križarjenje, Jeju pa naj bi zapustila v petek zvečer. Za zdaj še niso znane podrobnosti o pravnem sporu med kitajskima podjetjema.

1000 potnikov že danes na Kitajsko

Približno 2300 potnikov in članov posadke je bilo tako od petka ujetih na ladji v pristanišču. Operater ladje Henna je nato v soboto opozoril, da zadržanje "omejuje osebno svobodo ljudi na krovu in da so kršene pravice nedolžnih potnikov". Kitajska nacionalna uprava za turizem pa je zahtevala takojšnjo izpustitev potnikov.

Po poročanju britanskega BBC so nato danes že začeli s prevozom potnikov z otoka Jeju na Kitajsko. Več kot 1000 potnikov naj bi tako že danes odletelo nazaj na Kitajsko, so sporočili s kitajskega konzulata na otoku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.