Svet
28 ogledov

Zaradi srajce iz zlata ven le v spremstvu

Pankaj Parakh
1/2
EPA
Indijski poslovnež Pankaj Parakh si je omislil drago in svetleče darilo, zaradi katerega ga morajo na sprehodu spremljati štirje varnostniki.

Indijec si je za svoj 45. rojstni dan zaželel nekaj prav posebnega. Multimilijonarju ni bilo težko seči v žep in si privoščiti skoraj 160.000 evrov vredno srajco. Seveda ne kakršno koli srajco. Gre za oblačilo narejeno iz samega zlata. 

Dvajset šivilj je dragoceno srajčico iz 18- do 22-karatnega zlata, ki tehta štiri kilograme, šivalo dva meseca oziroma za delo porabilo skoraj 3200 ur. Srajca ima na notranji strani tanko podlogo iz tkanine in se jo lahko pere. 

Parakh se je tako oblečen po domačem mestu sprehodil, obkrožen s štirimi varnostniki. "Pogumen moraš biti, da nosiš takšno srajco. Pogumen in v lasti moraš imeti revolver, ki ga nosim vedno, ko grem ven," je dejal Parakh. 

Z zlatom je obseden že od malih nog, priznava. Tudi letošnji rojstni dan je tako moral biti v znamenju zlata. "Nikoli ne grem od doma z manj kot dvema do tremi kilogrami zlatega nakita. Na moji poroki pred 23 leti je veliko ljudi pripomnilo, da jim je bilo nerodno, ker sem nosil več zlata kot moja nevesta."

Komentarjev 2
  • maresem 07:23 09.avgust 2014.

    ... a nimajo nobenega metka?!

  • mima-šiš 23:13 08.avgust 2014.

    Pred kom ga pa varujejo? Pred sirotami ki spijo na krožnem križišču? Večje revščine svet ni videl kot v Indiji in vi še objavite članek o takšnem preseratorju. Tele 4 loleke in njega oropam če bi se mi dalo in ...prikaži več tko da nebi vedli zase.