Svet
16 ogledov

Zaradi striptizet pustil otroka v avtu

iStock_striptizeta_seks_031008 Žurnal24 main
Nek Novozelandec je čez noč v avtu samega pustil svojega enoletnega sina. Vzrok zato je bil obisk striptiz kluba.

Dojenčka je ob tretji uri ponoči v avtomobilu opazil nek mimoidoči prebivalec novozelanske prestolnice Wellington, ki je nato tudi poklical policijo.

Policija je nato dojenčka odpeljala v bolnišnico, 42-letnega očeta pa aretirala. Pred sodiščem se bo sedaj moral zagovarjati pred obtožbami, da ni vršil nadzora nad otrokom, mlajšim od 14 let.

Sodišče se je odločilo, da bo pet dni skrbništvo nad otrokom dobila novozelandska agencija, ki se ukvarja z otrokovimi pravicami. Vmes pa se bodo poskušali z njegovo družino dogovoriti kako naprej, je dejal predstavnik agencije Ray Smith.

John Angus s tamkajšnjega oddelka za otroke pa je dejal, da je v tem primeru prišlo do "ekstremne oblike zanemarjenja otroka".

"Zahvalil bi se osebi, ki je otroka videla v avtomobilu in storila vse, da se ga je zaščitilo," je še dejal Angus.

Oblasti sicer niso želele izdati podatka, iz kakšne družine prihaja otrok. Angus ob tem pričakuje, da bodo sorodniki stopili skupaj in okrcali očeta, da "ni zelo dobro za otroka, če nanj pazi na tak način".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.