Svet
75260 ogledov

"Njegova mama samo joče, kolikor vemo, ji ni nihče sporočil"

Zasledovanje in filmska aretacija v Zagrebu 24sata
27-letni Vid David R. ni ustavil, ker je vozil neregistriran avto. V pol ure je v divjem begu pred policijo prevozil 44 kilometrov po Zagrebu, se dvakrat zaletel v policiste in dva poškodoval.

Njegova mama samo joče, kolikor vemo, ji ni nihče sporočil, da je sin bežal pred policijo, ampak ga je kasneje prepoznala po avtu. Govorila mu je, da si mora urediti življenje in najti službo, a je ni poslušal, so za portal 24sata povedali znanci družine. Vida Davida R. so po filmskem zasledovanju prijeli v torek zvečer.

"Dobil je več prometnih kazni, slišali smo, da je bil zadolžen. Potekla mu je registracija, imel je težave z akumulatorjem. Parkiral je na koncu naselja, blizu obračališča za avtobuse. V naselju se parkiranje plačuje, očitno je iskal parkirišče, kjer je bo dobil kazni," so za 24sata povedali njegovi znanci.

Zasledovanje se je začelo petnajst do desetih zvečer. Policisti so prišli do njega, saj so zaradi kraj delov avtomobilov v naselju želeli preveriti njegovo identiteto. Takrat naj bi začel bežati, saj njegova fiesta ni bila registrirana. 

Pred policijo je bežal 44 kilometrov, poleg kazni za prekrške pa ga čakajo tudi kazenske ovadbe, kriminalisti namreč zbirajo dokaze, da je šlo za ogrožanje življenja in premoženja, za kar grozi do pet let zapora. 260 evrov kazni za vožnjo neregistriranega avta, zaradi katere je planil v beg, se zdi v primerjavi s tem izjemno mila kazen.

Posnetek aretacije si lahko ogledate tukaj

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar karjola
    karjola 06:22 16.februar 2024.

    A mu je že našla nevesto?