Svet
36 ogledov

Zaradi tega posnetka odstranjen iz župnije

Duhovnik hoverbord Youtube
Filipinskega duhovnika so cerkvene oblasti kaznovale, ker se je med verniki vozil s hoverboardom.

Na sveti večer se je med petjem božične pesmi zapeljal med verniki, ki so bili nad tem navdušeni, mnogi so ga slikali ali snemali. Cerkvene oblasti so bile precej manj navdušene. 

"24. decembra pred zaključnim blagoslovom, se je duhovnik s hoverboardom med petjem božične pesmi med verniki vozil s hoverbordom," so v izjavi zapisali na škofiji San Pablo in Laguna. 

"To je bilo narobe. Evharistija zahteva največje spoštovanje in pobožnost. To ni zasebno slavje, v katerega lahko nekdo zaradi lastne kaprice vključi nekaj, kar bo pritegnilo pozornost ljudi," so zapisali. 

 

Odstranjen iz župnije, da bo lahko razmislil

Kot so še zapisali, je duhovnik spoznal, da je šlo za napako in obljubil, da je ne bo ponovil. 
Zaradi vožnje med mašo so ga za nekaj časa odstranili iz župnije, da bo lahko razmislil o svojih dejanjih, poroča CNN.

Hoverboard je precej nevaren, v ZDA je vse več nesreč, vsaj 16 naj bi jih tudi zagorelo. V New Yorku in v Veliki Britaniji je uporaba prepovedana, prodajo na Amazonu pa so ustavili. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • mirko 17:48 30.december 2015.

    Če bi bilo to kakorkoli moralno sporno, bi še jaz obsodil župnika, ampak jaz v tem ne vidim nič moralno spornega. Človeka so pač bolele noge od hoje med mašo in si je pač delo samo olajšal. Tudi jaz se ...prikaži več vozim med službo z avtom od stranke do stranke in ne hodim peš ! Tale cerkvena oblast ima pa res sama z sabo probleme.

  • miroslav.starc 15:08 30.december 2015.

    Rimokatoliška cerkev nima rada, da verniki uživajo. Verniki morajo trpeti, da so bolj verni in da še tisto, kar imajo, dajo cerkvi (podobno je z državo). Tale župnik jim je pa naredil veselje in je žal moral spokati. Če bi ...prikaži več pri nas imeli takšnega župnika, ki še dobro poje in dela show, bi še jaz šel k maši, tercialke bi se pa križale.

  • Marta Jezernik 14:40 30.december 2015.

    No, tole pa k maši res ne "paše" .