Svet
6 ogledov

Zaradi virusa Zahodnega Nila umrli že trije

komar Shutterstock
Zaradi okužbe s smrtonosnim virusom Zahodnega Nila so v Srbiji do zdaj umrle tri osebe.

Vse tri žrtve so iz Beograda in okolice, umrle pa so na kliniki, kjer se trenutno zdravi še 17 oseb, pri katerih so potrdili okužbo z virusom, je danes potrdila namestnica direktorja srbske klinike za nalezljive in tropske bolezni Olga Dulović.

Dulovićeva je dodala, da se šest pacientov nahaja na oddelku za intenzivno nego. Beograjski mediji poročajo, da je v Srbiji do zdaj zbolelo 37 ljudi, od tega jih je večina starejših od 50 let, veliko pa jih ima oslabljen imunski sistem, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Virus naj bi prenašali navadni komarji

Po najnovejših informacijah pa virusa ne prenašajo tigrasti komarji, ki so redki, temveč navadni komarji. Tveganje za okužbo je največje v bližini rek in na močvirnatih območjih.

Srbska ministrica za zdravje Slavica Đukić Dejanović je sicer nedavno sporočila, da ne obstaja nevarnost izbruha epidemije virusa Zahodnega Nila v Srbiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.