Svet
19 ogledov

Zaradi zapisa na Facebooku pristal na psihiatriji

Facebook Shutterstock
Ameriška policija je aretirala in odpeljala na psihiatrično testiranje nekdanjega marinca, ki je na Facebooku ZDA obtožil vpletenosti v 11. september. Njegova aretacija je po državi že sprožila proteste.

"Zanimivo je, da vlada pregleduje Facebook profile. Zaradi tega bi morali dvigniti obrvi in se zamisliti tudi dobri državljani," je po aretaciji in psihiatričnem testiranju dejal Brandon J. Raub.

Za zapahi se je znašel zaradi namigovanj, ki sicer niso prva, da so ZDA izvedle teroristični napad 11. septembra 2001. "Če se ne zavedate zla, ki ga je povzročila ameriška vlada, vam predlagam, da izvlečete glavo iz peska in spregledate, dan obračuna je blizu. Revolucija je tu in pripravljen sem jo voditi," je zapisal.

Nekdanjega vojaka, ki je med drugim služil v Iraku in Afganistanu, so zato prijeli in odpeljal na psihiatrično testiranje. "Sem zaveden Američan in zdi se mi nerazumljivo, da me lahko aretirajo in odpeljejo brez procesa ali odvetnika," je kritičen.

Na krivico pa so opozorili tudi njegova mama in več združenj, ki so poudarili, da je bila Brandonu kršena ustavna pravica do svobode govora.

Komentarjev 1
  • bojovi 13:46 23.avgust 2012.

    Aha vidim, svoboda govora! Res imamo svobodo govora, kot v komunizmu.