Svet
6 ogledov

Zaradi zapor v zraku kupili avto

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Zaradi odpovedanega leta iz Bruslja na Dunaj s taksijem. Račun – dva tisoč evrov. Iz Ljubljane je pot primerljiva, stala bi skoraj dve tretjini manj.

Odpovedi letov po vsej Evropi ter zasedenost vlakov in drugih prevoznikov so potnike prisilile tudi v uporabo taksislužb. Tarifa je stiski primerna.

Trije potniki so tako iz Bruslja do Dunaja potovali 12 ur, za pot pa odšteli dva tisoč evrov.

Za primerjavo smo poklicali eno izmed taksislužb v Ljubljani, kjer so nam povedali, da so ravno pred dnevi stranko prav tako prepeljali Bruselj. Dolžina potovanja je primerljiva, cena pač ne. Ljubljansko podjetje je s stranko zaslužilo natanko 740 evrov. Vendar je bilo to pred zmedo, ki jo je povzročil vulkanski oblak dima.

V stiski kupili avto
Trojica estonskih gospodarstvenikov, ki jih je zapora evropskega zračnega prostora doletela na Nizozemskem, so – da bi se lahko vrnili domov – medtem kupili kar osebni avto,

"Ko smo izvedeli, da je evropski zračni prostor zaustavljen ter da so avtobusi in vlaki razprodani, smo najprej želeli avtomobil najeti. Ker to ni bilo mogoče, smo enega kar kupili," je eden od trojice Estoncev povedal za estonski časopis Ohtuleht.

Odločili so se za nakup najcenejšega avtomobila, ki so ga našli; za staro opel astro so odšteli 995 evrov. Od Rotterdama do Talina jih je čakalo 2250 kilometrov, ki so jih prepotovali v 27 urah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.