Svet
10 ogledov

Zaradi zastaranja rešen zapora

Razno 29.09.13, Silvio Berlusconi, bivsi premier Italije, foto: Reuters Reuters
Silvia Berlusconija zaporne obsodbe v primeru objave zaupnih telefonskih pogovorov rešilo zastaranje. Na sodišču v teku še več drugih primerov.

Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi je bil marca lani zaradi pomoči pri objavi zaupnih telefonskih pogovorov obsojen na zaporno kazen. Odločitev ni bila pravnomočna, saj se je nanjo pritožil. Vse nadaljnje postopke v primeru je včeraj prizivno sodišče v Milanu zaustavilo, saj je primer zastaral.


Obsodba se je nanašala na preiskavo finančne afere iz leta 2005, ko so prišle na dan nepravilnosti v bitki za prevzem banke Antonveneta med italijanskimi interesenti, nizozemsko banko ABN Amro in špansko finančno skupino BBVA.

V okviru preiskave so namreč prisluškovali telefonskemu pogovoru med vodjo italijanskega zavarovalniškega koncerna Unipol, enega od zainteresiranih za nakup, in levim politikom, bivšim zunanjim ministrom Pierom Fassinom. V
sebina tega pogovora je bila pozneje objavljena v časniku Il Giornale, ki ga v lasti Berlusconija.

Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi se sicer spopada s številnimi obtožbami, proti njemu je v teku še več drugih sodnih postopkov.

Komentarjev 1
  • reider 20:32 01.april 2014.

    ma saj bo tut njegova EMŠO počasi zastarala in bo sranja konec