Svet
13 ogledov

Zaradi zdravljenja ne bo govoril

otrok, dojenček, spanje Žurnal24 main
Desetmesečni deček Carson Hartley ne bo nikoli govoril. Zaradi zdravljenja, ki mu je rešilo življenje, so usodno poškodovali njegovo grlo in dihalne poti.

Deček je zaradi težav s srcem in pljuči prestal več operacij. Rodil se je z okvaro, zaradi katere v kri dobi premalo kisika, in je zato veliko časa preživel priključen na napravo, ki mu je omogočila dihanje, poročajo britanski mediji.

"Prestali smo veliko, a ko so rekli, da ga ne bom nikoli slišala govoriti, da nikoli ne bo imel glasu, so me oblile solze," pripoveduje dečkova mati Kirsty Harris. "Ob rojstvu ni dihal, zato so ga takoj priključili na ventilator. Priključen je bil tako dolgo, da je utrpel poškodbe grla in dihalnih poti. To je bila cena za njegovo življenje."

Dečkovi zdravniki so bili presenečeni nad tem, kako ozke so njegove dihalne poti. "Kirurg jih je pregledal s kamero in dejal, da zadnjih 17 let tako ozkih ni videl," pojasnjuje mati. Z operacijo mu bodo v grlo vstavili cevko, s pomočjo katere bo dihal, saj se zdravniki bojijo, da bi se mu lahko sapnik v obdobju rasti še zožil. Če bo operacija uspešna in bo pomlad dočakal zdrav, ga lahko čaka še operacija srca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.