Svet
2 ogledov

Zaradi zeta od hčerke terja tri milijone

Vila Žurnal24 main
Britanska milijonarka toži svojo hčer. Vzeti ji želi "graščino", ki ji jo je podarila pred leti. Za to se je odločila, ker se boji, da si bo njen zet prisvojil posest.

Kar tri milijone funtov (3.400.000 evrov) želi 85-letna Britanka Diana Lindsay izterjati od svoje hčerke. Toliko namreč po ocenah znaša vrednost glamurozne hiše, ki jo je Diana kupila pred 20 leti za svojo hčerko, zdaj pa jo hoče nazaj. Sodnik jo je opozoril, da lahko zadeva povzroči nepopravljivo škodo v njenem odnosu s hčerko, ona pa je odvrnila le, da jo s tem želi zaščititi pred možem.

Hčerka si je namreč za ženina izbrala trikratnega ločenca, ki se je z njo začel dobivati že, ko je bil poročen s tretjo ženo. Mati je Beverly prosila, naj podpiše vsaj predporočno pogodbo.

Diani naj bi par celo prepovedal vstopiti na posest, božič pa naj bi bila prisiljena preživeti v domu za ostarele. Par je to zanikal.

Celotno bogastvo Lindsayjeve sicer izvira od njenega pokojnega moža. Leta 1991 je kupila idilično posestvo v Chelsei. Zanj je dala dobrih 250 tisoč funtov, hčerka pa 19 tisoč. Posestvo je bilo napisano izključno na danes 53-letno Beverly, čeprav je njen prispevek znašal le sedem odstotkov celotne cene. Mati je obdržala pravico do nadzora nad posestvom, Beverly pa zdaj na sodišču trdi, da je šlo zgolj za posojilo brez obveznosti ter da je večino že odplačala. Zaslišanje v tem britanskem primeru se bo, kot poroča Daily Telegraph, nadaljevalo v naslednjih dneh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.