Svet
13 ogledov

Zaradi zlobnih tvitov o Thatcherjevi dal odpoved

Margaret Thatcher EPA
Nek britanski policist je bil prisiljen dati odpoved, potem ko so njegovi šefi ostro obsodili njegove tvite ob smrti Margaret Thatcher.

Ob novici, da je umrla nekdanja britanska premierka Margaret Thatcher se je na Twitterju zvrstilo nemalo komentarjev njenih nasprotnikov. Pojavili so se mnogi zlobni tviti, enega od njih pa je zapisal tudi policist Jeremy Scott, ki je dejal, da je "smrt Thatcherjeve prišla 87 let prepozno". Dodal je tudi, da upa, da je bila njena smrt "boleča in ponižujoča". Njegovi šefi so to označili za nesprejemljivo, zato je policist dal odpoved. "Obnašanje narednika je povsem nesprejemljivo in edino prav je, da je odstopil," je povedal komandir Allan Gibson.

Kot še poroča Sky News so nadrejeni hoteli 52-letnega policista suspendirati, a jih je prehitel, saj bo z odpovedjo lahko obržal policijsko pokojnino.

Sporna pesem Ding Dong! Čarovnica je mrtva

Thatcherjeve smrti pa se ni razveselil le omenjeni policist, temevč tudi veliko Britancev, ki so novico v zadnjih dneh proslavljali s pesmijo Ding Dong! The Witch is Dead. Skladbo je že pred več desetletji zapela igralka Judy Garland za film Čarovnik iz Oza iz leta 1939, njena spletna prodaja pa je po ponedeljkovi smrti Thatcherjeve naglo poskočila. Uvrstila se je tudi na številne glasbene lestvice, a iz BBC-jevega Radia 1 so sporočili, da je na redni tedenski lestvici hitov ne bodo upoštevali. Melodija iz legendarnega filma bi sicer zasedla tretje mesto.

Prvi mož radia Ben Cooper je sporočil, da bodo namesto predvajanja skladbe v okviru lestvice v eter v času novic spustili le njen 51-sekundni odlomek. "Gre za kompromis, ki smo ga težko dosegli," je dejal Cooper. "Z obeh strani smo slišali zelo zahtevne in emocionalne argumente. Ne pozabimo, da obstaja tudi družina, ki žaluje za ljubljeno osebo, ki je niso niti še pokopali," je dodal. Novi generalni direktor BBC-ja Tony Hall je kampanjo proti železni lady sicer označil za "neokusno". Eden njegovih predhodnikov, Greg Dyke, pa je menil, da bi skladbo morali predvajati, saj gre za realen prikaz tega, kar javnost kupuje.

Pogreb Thatcherjeve, ki je umrla zaradi kapi, bo v sredo. Nanj so povabljeni številni sedanji in nekdanji svetovni voditelji ter druge znane osebnosti.

Komentarjev 1
  • franke 09:45 13.april 2013.

    FUJ BOGATAŠI. BANDA SLEPARSKA.