Svet
15 ogledov

Zaradi zlorab 14 let in pol zapora

Josef Fritzl je bil v Avstriji obsojen na dosmrtno ječo, Detlef S. pa v Nemčiji
1/5
Žurnal24 main
Sodišče v nemškem Koblenzu je "nemškega Fritzla" Detlefa S. zaradi spolne zlorabe hčerke, pastorka in pastorke obsodilo na 14 let in pol zapora.
Primer je pretresel Nemčijo in številni so 48-letnega Detlefa S. primerjali z razvpitim Josefom Fritzlom iz Avstrije. Fotografije s sojenja v galeriji.

Detlef S. je med sodnim procesom v Koblenzu na zahodu Nemčije priznal krivdo za 162 primerov spolnih zlorab svojih otrok. Hčerko je začel zlorabljati pri devetih letih, zlorabljal pa je tudi pastorka. Po prestani kazni bo ostal pod nadzorom.

Pastorki naredil osem otrok
Priznal je tudi očetovstvo za osem otrok, od katerih je eden umrl, ki jih je rodila njegova pastorka, zdaj stara 28 let. Priznal je tudi, da je svojo pastorko in hčerko med letoma 1987 in 2010 ponujal drugim za spolne usluge, pri tem pa po poročanju medijev zaračunal najprej 40 nemških mark, kasneje pa od 30 do 50 evrov, poroča STA.

Najvišja kazen 15 let
Tožilstvo je zanj zahtevalo 14 let in pol zapora, kar je pol leta manj od najvišje zagrožene kazni v Nemčiji, ki je 15 let. Obramba je vztrajala, da bi morali zaporno kazen zmanjšati na devet let in pol.

Že v ponedeljek je Detlef v joku pred sodiščem dejal, da se opravičuje žrtvam in da obžaluje svoja dejanja. Številni nemški mediji so Detlefa S. primerjali s Fritzlom, ki je imel v kleti svoje hiše kot spolno sužnjo 24 let zaprto svojo hčerko Elisabeth. Leta 2009 je bil obsojen na dosmrtno ječo, še poroča STA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.