Svet
14 ogledov

Zasedli radio in predvajali "revolucionarni" posnetek

EU Grčija EPA
Skupina mladih anarhistov je danes zavzela neko zasebno radijsko postajo v Atenah in zaposlene prisilila, da so več kot eno uro predvajali posnetek v podporo skrajni skupini Revolucionarni boj.

Na zahtevo skupine mladih so na eni izmed dveh glavnih novičarskih postaj v grški prestolnici predvajali posnetek, v katerem so govorci med drugim pozivali k oboroženemu boju in revoluciji, pa tudi poudarjali, da "kapitalistično pravosodje" nima pravice soditi osmim domnevnim članom Revolucionarnega boja.

Ob koncu posnetka so na radiu javnost obvestili, da je policija obkolila poslopje in da okoli 20 mladih, ki so dopoldne vdrli na sedež postaje, poslopja ne more več zapustiti. Radio je nato nadaljeval z običajnim programom.

Eden izmed predstavnikov zaposlenih na radiu Argiris Kostakis pa je povedal, da mladi niso bili nasilni, da so novinarji sprejeli njihovo zahtevo po objavi posnetka in da so se poskušali pogajati zgolj o tem, kako dolgo nameravajo zasedati postajo. Vodstvo radia po njegovih besedah o incidentu tudi ni obvestilo policije.

Znani po raketnem napadu

Skrajno levičarska skupina Revolucionarni boj je najbolj znana po raketnem napadu na veleposlaništvo ZDA v Atenah leta 2007, sicer pa je prevzela odgovornost za kakih 15 napadov od leta 2003, katerih tarča so bile politične osebnosti, banke ter javna in diplomatska poslopja. Ti napadi niso terjali smrtnih žrtev.

Osmim članom skupine, med njimi njenemu domnevnemu vodji, od oktobra lani sodijo na posebnem protiterorističnem sodišču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.