Svet
31 ogledov

Zasegli 163 milijonov evrov

Zlat nakit Shutterstock
Italijanska policija je v povezavi z nezakonito trgovino z zlatom in srebrom zasegla 163 milijonov evrov.

Poleg zaseženega denarja je italijanska policija v operaciji ovadila tudi 118 ljudi in izvedla 250 hišnih preiskav po vsej državi, ki so bile uperjene proti kriminalni organizaciji s koreninami v Švici.

Organizacija, ki naj bi samo v letošnjem letu v nezakoniti trgovini obrnila 4500 kilogramov zlata in 11.000 kilogramov srebra, naj bi prav tako prala denar, prikrivala kazniva dejanja in utajevala davke.

V okviru preiskav so policisti prevzeli tudi nadzor nad posestvom blizu toskanskega mesta Arezzo, kjer je imela organizacija svoje oporišče. Vila na posestvu je bila tako močno zastražena, da so jo poimenovali kar Fort Knox, po znanem ameriškem vojaškem oporišču. Preiskali so tudi več lokalov za odkup zlata.

Spričo gospodarske krize vedno več Italijanov prodaja zlato in nakit, v zadnjih letih pa je občutno naraslo število lokalov, v katerih odkupujejo zlato. Ti posli pa niso regulirani in italijanske oblasti sumijo, da nekatere nakupovalce zlata nadzira kriminalno podzemlje.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.