Svet
9 ogledov

Zasegli 26 ton okuženega mleka

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Policija je na jugozahodu Kitajske zasegla 26 ton mleka v prahu, v katerem je bil prisoten melamin. Mleko je bilo namenjeno za uporabo pri izdelavi sladoleda.
Melamin se pogosto uporablja v premazih in laminatih, lepilih za les, stropnih ploščah in zaviralcih ognja. Nekateri kitajski proizvajalci mlečnih izdelkov kemikalijo dodajajo izdelkom, saj imajo ti tako na videz višjo vrednost proteinov.

Podjetje, ki je kupilo mleko v prahu, je bilo v času zasega zaprto zaradi vzdrževalnih del, zato sporno mleko v prahu ni bilo uporabljeno v proizvodnji in je bilo v celoti zaseženo. Policija je priprla tri ljudi.

Do zasega je sicer prišlo že konec marca, kitajske oblasti pa so novico sporočile šele sedaj, ko začenjajo kampanjo Sto dni varne hrane.

Leta 2008 je izbruhnil škandal, potem ko je zaradi melamina v mleku umrlo najmanj šest dojenčkov. Na tisoče otrok je imelo težave z ledvičnimi kamni in odvajanjem vode. Pred sodnika je stopilo 21 oseb, dve osebi so usmrtili. Podjetje, ki je bilo vpleteno v škandal, je medtem bankrotiralo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.