Svet
6 ogledov

Zasliševali so ga šest ur

(Foto: 24sata) Žurnal24 main
Preiskovalci avstrijskega državnega tožilstva za boj proti korupciji so kar šest ur zasliševali Iva Sanaderja.

Zaslišanje, ki je trajalo šest ur, je bilo zaprto za javnost. Sanaderjev odvetnik, Werner Suppan, je bil po končanem zaslišanju zadovoljen s pričanjem svojega varovanca.

Bivši premier Republike Hrvaške je po Suppanovih besedah preiskovalcem dobro obrazložil, od kod denar, zato upa, da bo po tem zaslišanju zadeva za njegovega klienta končana.

 

S službene strani Tirola je izginilo ime Iva Sanaderja kot dobitnika visokega odličja tirolski orel. Odličje mu je bilo dodeljeno leta 2004 v Innsbrucku.

 

Pred sodišče naj bi prihodnji teden stopila tudi predstavnica banke na Tirolskem, ki je Sanaderja ovadila zaradi velikih prenosov denarja na račune njegovih sorodnikov v Avstriji. Po potrebi bodo zaslišane tudi druge osebe.

 

Ko bodo vsa zaslišanja končana, naj bi bil po Suppanovih besedah Ivo Sanader oproščen.


Sanader je v avstrijskem priporu že od 10. decembra lani. Osumljen je   domnevne vpletenosti v korupcijo s podjetjem Fimi-Media in zlorabe položaja ter oblasti zaradi nezakonitega poslovanja HEP-a s podjetjem Dioki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.