Svet
3069 ogledov

Drug drugemu so skušali pomagati, nato je vseh šest utonilo

Sloni poginili Tajska
1/6
Epa
Na Tajskem tragično poginilo šest slonov, ki so skušali pomagati drug drugemu

Na Tajskem je na tragičen način poginilo šest divjih slonov, ki so zgrmeli po strmem slapu v nacionalnem parku Khao Yai in utonili, medtem ko so skušali pomagati enemu izmed njih. Druga dva slona, ki naj bi skušala pomagati mladiču, so rešili, so v soboto sporočile oblasti.

Čuvaji v nacionalnem parku so sprva odkrili skoraj tri leta starega slonjega mladiča, ki je utopljen ležal v vodi. Nedaleč stran so opazili dva odrasla slona, ki naj bi povsem izmučena v močnem vodnem toku skušala rešiti svojega mladiča. V bližini so nato našli še pet slonov, ki so vsi utonili, poroča nemška tiskovna agencija dpa, ki se sklicuje na poročanje tajskega časnika The Nation.

Ta del parka so zaprli za turiste, nato pa priskočili na pomoč in rešili oba izmučena slona, je povedal eden od vodij parka Thanya Netithamkul.

To sicer ni prvi tak incident, povezan s slapom, čigar ime Haew Narok v tajščini pomeni Brezno pekla. Slap po poročanju časnika velja za turistično znamenitost, saj so ob njem že večkrat opazili divje slone. Svoje ime je dobil, ker je zelo strm in visok.

Sloni poginili Tajska | Avtor: Epa Epa

S slapu so v preteklosti že večkrat padli sloni in tudi druge živali. Leta 1992 je z njega v smrt zgrmelo krdelo osmih slonov, kar je v državi vzbudilo veliko pozornosti.

Nacionalni park Khao Yai leži okoli 140 kilometrov severovzhodno od tajskega glavnega mesta Bangkok, še navaja dpa.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Kmodri 13:50 06.oktober 2019.

    Končno se poroča o zapostavljenih. Ne pa o nekih kvazi človeških zvezdah.