Svet
15888 ogledov

Zdaj je jasno, kako je prišlo do zastrupitve z mineralno vodo na Reki

Lokal na prostem
1/3
Profimedias
Policija je po petih mesecih od dogodka končala preiskavo. Osumljeni sta dve ženski.

Pred skoraj natančno petimi meseci, 4. novembra lani, je 20-letni gost v lokalu na Reki naročil mineralno vodo Römerquelle, popil požirek in si hudo poškodoval požiralnik. Priče so povedale, da je dobil na mizo zaprto stekleničko mineralne vode z okusom, jo sam odprl, natočil in naredil majhen požirek. Ostal je brez zraka, rekel, da ne more dihati in bruhal kri. Hitro so prišli reševalci, ki so ga odpeljali v bolnišnico. 

Hitro je bilo jasno, da je bilo v steklenički čistilo, ni pa bilo jasno, kako je tja prišlo. Kazenska ovadba zaradi povzročitve splošne nevarnost je zdaj doletela dve hrvaški državljanki, stari 38 in 39 let, ki pa nimata zveze z lokalom, v katerem je prišlo do zastrupitve, niti s proizvajalcem mineralne vode.

Po analizah so ugotovili, da je bila v steklenički brezalkoholne pijače alkalna tekočina, po domače sredstvo za pranje posode, ki sta jo v stekleničko, tako je pokazala preiskava, natočili osumljenki.

Osumljenki sta po poročanju 24sata lastnici sezonskega lokala s hitro prehrano na eni od plaž na otoku Krk. V prazno stekleničko sta nalili detergent za pranje posode in jo nato po uporabi lahkomiselno pustili v skladišču skupaj z drugimi neodprtimi stekleničkami mineralne vode. Konec oktobra, ko je bilo konec sezone, sta zalogo mineralne vode vrnili distributerju, ta pa jih je posredoval naprej in steklenička z detergentom je tako končala v reškem lokalu, kjer so jo postregli.

Obe osumljenki sta kazensko ovadeni zaradi povzročitve splošne nevarnosti, 39-letnica pa je dobila še prepoved približevanja določenim osebasm in vzpostavljaja stikov z njimi. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 20:52 07.april 2024.

    "Obe osumljenki sta kazensko ovadeni zaradi povzročitve splošne nevarnosti, 39-letnica pa je dobila še prepoved približevanja določenim osebam in vzpostavljanja stikov z njimi." To nekako ne gre skupaj z ostalim delom zgodbe in razlago kako naj bi mineralna voda prišla ...prikaži več v lokal, ki jo je postregel. Razen, če je bil zaboj z to vsebino v ta lokal distribuiran po naročilu!? Poleg tega ni nobene razlage kako je možno, da sta bili steklenici v kateri je bilo prelito čistilo nazaj originalno zaprti!?