Svet
4365 ogledov

Zastrupljenega vohuna zamenjali za njo

Anna Chapman Epa
Medtem ko se nekdanji ruski vohun, zastrupljen v Veliki Britaniji, bori za življenje, vohunka, ki so jo zamenjali zanj, uživa na plažah Tajske.

Nekdanji vohun Sergej Skripal, ki je bil skupaj s svojo hčerko pred dnevi zastrupljen v Veliki Britaniji, se bori za svoje življenje. Leta 2010 je bil med štirimi obveščevalci, ki jih je Rusija zamenjala za deset vohunov, ki so bili razkrinkani na tleh Združenih držav Amerike.

Najbolj znana med njimi je hči diplomata Anna Chapman, katere ime, preden se je preselila v ZDA, je bilo Anja Kušenko. Po ameriško - ruskem dogovoru o zamenjavi vohunov je postala multimilijonarka, mediji so jo razglašali za najlepšo rusko obveščevalko. Leta 2010 so ji odvzeli britansko državljanstvo, ki ga je dobila s tem, ko se je poročila z Britancem Alexom Chapmanom. Zakon je že nekdanji, nekdanja vohunka je medtem svoj atraktivni videz bogato vnovčila, med drugim se je fotografirala za nekaj časopisov z erotično vsebino. Leta 2015 je rodila sina, identiteta očeta ni znana.

 

Давайте немного отвлечемся от политики? На днях мы снова доказали, что русские женщины – самые красивые в мире. 52-летняя Фаина Васильева из Железногорска на конкурсе красоты в Болгарии завоевала титул «Бабушка Европы».👏👏 Она работает бухгалтером, ныряет с аквалангом и катается на горных лыжах! ⛷ Говорит, что следит за собой ради любимого мужа. ❤️ Последуем ее примеру и будем помнить о своей красоте в любом возрасте?! 💃 #Анначапман #красота #GRANDMAEUROPE #конкурскрасоты #пхукет

A post shared by Анна Чапман Anna Chapman (@anya.chapman) on

Trenutno na svojem Instagram profilu objavlja številne fotografije s tajskih plaž, kljub temu pa ne pozablja niti na ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki jo je pred leti velikodušno sprejel na letališču, potem ko je bila v ZDA razkrita kot ruska vohunka. "To je senzacionalno," se je odzvala na njegov zadnji govor, v katerem je omenil, da ima Rusija najmočnejše jedrsko orožje na svetu.

 

Мои поздравления нашим прекрасным хоккеистам! 🏒🏒🏆🏆 Сначала всей стране пришлось в воскресенье вставать в 7 утра, чтобы посмотреть финальный матч, а потом – еще и изрядно понервничать, ведь немцы боролись насмерть. А вообще, думаю, эту медаль мы можем смело посвятить президенту Международного олимпийского комитета канадцу Томасу Баху. Уверена, ему было «приятно» смотреть церемонию награждения наших хоккеистов, и слушать как они вместе с болельщиками поют гимн России несмотря на запрет МОК. 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 #Чемпионы #олимпийскиеигры #олимпиада2018 #olympicgames2018 #PyeongChang2018 #thomasbach #hockey2018 #hockey #IOC #МОК

A post shared by Анна Чапман Anna Chapman (@anya.chapman) on

Zastrupitev vohuna v Veliki Britaniji za zdaj ni komentirala.

"Zastrupitev ima znake Putinovega umora"

66-letni upokojeni polkovnik Skripal, ki se bori za življenje, je bil zaradi vohunjenja za Veliko Britanijo leta 2006 na vojaškem sodišču v Rusiji obsojen na 13 let zapora.

Bil je častnik ruske vojaške obveščevalne službe, obsojen pa je bil izdaje, ker je od 90. let prejšnjega stoletja britanski obveščevalni službi MI6 proti plačilu posredoval informacije o identiteti ruskih tajnih agentov, ki so pod krinko delovali v Evropi. Takrat so mu tudi odvzeli čin.

Leta 2010 ga je Moskva skupaj s še tremi zaporniki izpustila v zameno za 10 ameriških vohunov, zatekel se je v Veliko Britanijo. Britanski mediji incident primerjajo z zastrupitvijo bivšega ruskega vohuna Aleksandra Litvinenka z radioaktivnim polonijem 210 leta 2006 v Londonu.

Ruski disident in zgodovinar Jurij Felštinskij, ki je sodeloval z Litvinenkom, meni, da ima incident s Skripalom "vse znake Putinovega umora", poroča nemška tiskovna agencija dpa. Putin je morda želel poslati ostro opozorilo svojim političnim nasprotnikom, meni.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.