Svet
75 ogledov

"Zasvojen z ubijanjem"

israel keyes Reuters
S serijskim morilcem iz ameriške države Aljaska je FBI že povezala enajst žrtev. Sumijo, da je moril tudi v drugih državah.

Israela Keyesa so zaradi umora 18-letne natakarice v Anchorageu aretirali lansko pomlad, po devetih mesecih pa je decembra storil samomor. Pred smrtjo je priznal še najmanj sedem umorov po ZDA, po njegovih izjavah pred smrtjo pa policisti preiskujejo še tri umore. "Ko je nekaj časa živel v bližini New Yorka, je v kanadski Montreal hodil na prostitutke," so povedali na policiji. Ker je Keyes potoval po Kanadi, Mehiki in Belizeju, policija sedaj prosi vse, ki bi kaj vedeli o njegovih 
potovanjih, saj se bojijo, da je moril tudi zunaj ZDA.

Preučeval serijske morilce

"Keyes je bil nekakšen zasvojenec z ubijanjem, ki je svoje žrtve lovil na malo bolj oddaljenih lokacijah, na primer v parkih, v kempih ali na stezah v naravi," je povedal policist iz Anchoraga. Keyes je kot nekdanji vojak preučeval serijske morilce in je bil "zelo previden, da ni ustrezal vzorcu drugih serijskih morilcev," je povedala detektivka Monique Doll.

"Izredno organiziran"

"Njegov pristop do zločinov je bil izredno natančen in organiziran," so povedali preiskovalci. Kot pripravo na prihodnje zločine je na določenih mestih skrival orožje, denar in predmete, s katerimi bi "pospravil" trupla. Keyes je povedal, da je za financiranje svojih potovanj ropal banke, preiskovalci so ga povezali najmanj z dvema ropoma, so povedali na FBI.

Keyes si je pri 35. letih prerezal zapestje in se zadavil z rjuho. Za seboj je pustil štiristransko 
obvestilo, v katerem ni izrazil nikakršnega obžalovanja, niti ni podal sledi o drugih umorih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.