Svet
1530 ogledov

Zavrnjeni prosilec za azil ubil kmeta in ranil svetovalca

avstrijska policija Profimedia
33-letni prosilec za azil iz Afganistana je v Avstriji v ponedeljek v azilnem domu z nožem ranil enega od tamkajšnjih svetovalcev, nato pa na begu z nožem do smrti zabodel kmeta in ukradel avto.

Motiv za njegovo dejanje še ni znan, je pa avstrijska policija danes sporočila, da so avstrijski organi zavrnili njegovo prošnjo za azil.

Kot še poroča avstrijska tiskovna agencija APA, je moški prišel v Avstrijo leta 2015 s pomočjo tihotapcev ljudi in takrat tudi vložil prošnjo za azil. Lani so njegovo prošnjo zavrnili. Policiji je bil doslej znan iz dveh primerov: pretepa ter gmotne škode na pnevmatikah po uri šole vožnje.

V ponedeljek je 33-letnik v azilnem domu v kraju Wullowitz v bližini meje s Češko zabodel 32-letnega svetovalca in ga smrtno nevarno ranil. Po navedbah prič naj bi se sporekla zaradi nekega delovnega mesta. Napadalec je po begu na bližnji kmetiji do smrti zabodel 63-letnega kmeta in ukradel njegov avtomobil. Policija ga je nato izsledila v ponedeljek zvečer v bližini železniške postaje v Linzu in ga po krajšem upiranju tudi aretirala.

Po napadu so danes lokalne oblasti v mestu sprejele odločitev, da bodo azilni dom zaprli, 20 prosilcev za azil, ki so v njem prebivali, pa bodo preselili v druge azilne domove.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
 • majab 08:56 17.oktober 2019.

  Muslimani! Islam religija smrti!

 • Avatar Maja Kajza
  marelica 06:27 17.oktober 2019.

  to bo še eden pacient več v državi, ki nikoli ne bo plačal računa.

 • rok27 17:44 15.oktober 2019.

  Ja logično. Tako bo še kakšnih 30 let preskrbljen s strani Avstrije, izobraževal se bo, čakal na predčasni izpust. Če ne bi moril, bi ga vrnili domov.