Svet
8 ogledov

Zažgal se je pred hrvaškim veleposlaništvom

Samozažig. Slika je simbolična Shutterstock
Dvainštiridesetletni moški se je popoldne polil z bencinom in se zažgal pred hrvaškim veleposlaništvom v Sarajevu, pri tem pa je bil huje poškodovan. Motiv ni znan. Še en samozažig se je zgodil v Tunisu, kjer se je zažgal 48-letni brezposelni delavec.

Iz Bosne in Hercegovine poročajo o samozažigu 42-letnika. Moški se je v Sarajevu popoldne polil z bencinom in se zažgal pred hrvaškim veleposlaništvom, pri tem pa je bil huje poškodovan. Prepeljali so ga v sarajevsko bolnišnico. Motiv njegovega dejanja še ni znan.

V Tuniziji samozažig zaradi brezposelnosti

V Tuniziji pa se je pred vladnim uradom v revni tunizijski provinci Gafsa danes zažgal 48-letni brezposelni Tunizijec. Ta je skupaj s skupino drugih protestiral pred vladnim uradom v provinci in zahteval službo. Želel se je sestati z ministri za socialne zadeve, industrijo in zaposlovanje, ki so danes obiskali omenjeno provinco, a ni dobil odgovora. Po navedbah prič se je oče treh otrok nato polil z bencinom in se zažgal. Moškega so s hudimi opeklinami prepeljali v bolnišnico, je v kritičnem stanju.

Do incidenta v Tuniziji je prišlo dobro leto po tem, ko se je v znamenje protesta in obupa nad razmerami v državi 17. decembra 2010 zažgal 26-letni Mohamed Bouazizi, ki kljub univerzitetni diplomi ni uspel najti službe in se je preživljal kot prodajalec zelenjave. Bouazizi je čez nekaj dni za posledicami opeklin umrl, njegova smrt pa je sprožila ljudski upor v Tuniziji, ki se je razširil v številne druge države arabskega sveta.

Komentarjev 1
  • N001 07:44 06.januar 2012.

    Slika je simbolična,...Žurnal prosim ne postajajte isti kot 24ur.com. Hvala, lp