Svet
243 ogledov

Zbirala denar za otroka, zapravljala za luksuz

Fernando Blake Draco Facebook
Starša 11-letne deklice iz Španije sta leta zbirala denar za njeno zdravljenje, ki trpi za redko boleznijo. Prejemala sta na sto tisoče evrov, ki sta jih nato zapravljala za luksuz.

Sodišče je staršema odvzelo skrbništvo nad otrokom, poleg tega jim bodo sodili tudi zaradi kazenske odgovornosti; očeta so do sojenja pridržali v priporu, mama se bo lahko branila s svobode. "Dejstvo, da nas je oče bolnega otroka tako zelo prevaral, je škandal nacionalne razsežnosti," je na twitterju napisal eden izmed jeznih državljanov Španije.

Oče je vodil več kampanj zbiranja denarja za svojo bolno hčerko in izpostavljal, da jo le zdravljenje v Združenih državah Amerike lahko reši. Zdravil naj bi jo lahko strokovnjak Edward Brown v kliniki v Houstonu. Deklica trpi za redko boleznijo, zaradi katere se med drugim predčasno starajo njene celice. Rešil naj bi jo lahko zdravnik v Houstonu, da bi jo lahko rešili, je oče - tako je razglašal v medijih - obiskal tudi jasnovidca v Afganistanu, ki živi v votlini.



Grabežljiva starša so blogerji in novinarji razkrinkali novembra, ko sta se preko dnevnika El Mundo ponovno k ljudem obrnila na pomoč. V roku nekaj dni je bilo na njun račun nakazanih 150 tisoč evrov. Mediji so razkrili, da v Združenih državah Amerike ne živi noben zdravnik po imenu, ki ga je navajal oče deklice, v kliniki v Houstonu pa za njihov primer niso vedeli nič. Oče deklice je po razkritju priznal, da je "morda malo pretiraval". "Resnično pa smo bili v Afganistanu in iskali zdravnika, čeprav ne živi v votlini." Oče je dodal, da je zgodbo nekoliko dramatiziral, ker enostavno ne more živeti brez hčerke.

Ta je v resnici bolna in bi bila v resnici potrebna zdravljenja v tujini.

Preiskovalci so po razkritju goljufivega očeta ugotovili, da sta starša bolne deklice na račun od leta 2008, ko za njo zbirata denar, s strani državljanov prejela več kot 900 tisoč evrov, od katerih sta že zapravila dobro polovico. Denar v največji meri ni šel za zdravljenje, pač pa za lagodno in luksuzno življenje.

Skrbništvo nad deklico sta starša že izgubila, glede kazni za njuno dejanje pa bodo odločili na sodišču.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Žurnalček 01:43 16.december 2016.

    Tele minuse , ti je lahko podarila osebno omenjena gospa , nekje iz toplih krajev !

  • Žurnalček 01:41 16.december 2016.

    Da in ko sem opozoril na to in takšen Srbski primer , ki je tudi končal na sodišću , da je premestila hčerko na skrivno in vsem neznano mesto oz. bolnico , da obstaja sum za kaj takšnega podobnega , ...prikaži več, so se vrgli name kot hijene !No in kje je sedaj ta gospa in otrok , a ste že zvedel , pisalo se ni nič o temu !

  • ode 18:29 14.december 2016.

    A ne zbira prispevke tudi pri nas neka gospa za svojo neozdravljivo hčerko?