Svet
11 ogledov

Zbralo se je sto tisoč žalujočih

Posnetek iz petkovih demonstracij. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V Siriji se je danes na pogrebih včeraj ubitih protestnikov zbralo več kot 100.000 žalujočih.

Sirske varnostne sile so med petkovimi demonstracijami ubile okoli 60 ljudi, veliko večino v mestu Hama, so sporočile organizacije za človekove pravice. V Hami naj bi se na protestih zbralo kar 50.000 ljudi, kar je največ od začetka protivladnih protestov v Siriji. Samo danes pa se je v tem mestu na pogrebih zbralo kar 150.000 žalujočih. Varnostne sile pa ob tem niso posredovale.

Danes je sicer še posebej napeto v kraju Džisraš Šugur v severozahodni sirski provinci Idlib, kjer so vladne sile streljale na skupino kakih 1000 protestnikov in pri tem ubile več ljudi.

Odrezani od sveta
Ameriška državna sekretarka Hillary Clinton je medtem izrazila zaskrbljenost nad poročili, da so v večjem delu Sirije prekinjene internetne povezave, ponekod pa ne delujejo tudi mobiteli. Po navedbah očividcev internet v petek ni deloval v prestolnici Damask in v obalnem mestu Latakija, po ugotovitvah iz ZDA pa naj bi bilo prekinjeni kar dve tretjini vseh internetnih povezav v državi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.