Svet
10 ogledov

Zbudila se je iz kome in rodila

Kljub hudi preizkušnji se 35-letna mati in njen trimesečni dojenček počutita dob Žurnal24 main
Cheryl Chrisp iz Velike Britanije, ki je večkrat "umrla" na operacijski mizi, je teden dni pozneje čudežno rodila sina.

V šestem mesecu nosečnosti jo je zaradi krvnega strdka med nakupovanjem s partnerjem Terryjem Kempom zadela srčna kap, poročajo britanski mediji. Mož jo je nemudoma odpeljal v bolnišnico, kjer so jo operirali. Med posegom se je njeno srce večkrat ustavilo. Zdravniki ji zaradi nosečnosti niso mogli dajati običajnih zdravil, ki jih sicer uporabljajo za okrevanje srca. Uspelo jim je odstraniti strdek in nosečnica se je šest dni pozneje zbudila iz umetne kome. Izgubila je spomin in sploh ni vedela, da je noseča. Dva dni pozneje se je začela pritoževati nad bolečinami in rodila sina.

Trimesečni Alfie ima še vedno probleme z dihanjem, ker se dihalni organi zaradi prezgodnjega rojstva še niso povsem razvili, vendar zanj skrbijo na enoti za intenzivno nego in terapijo novorojenčkov. Zdravniki so povedali, da sta mati in novorojenček lahko srečna, da sta sploh živa. Cheryl se še vedno ne spominja dneva, ko jo je zadela srčna kap.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.