Svet
24 ogledov

ZDA: Delfin zašel v "mrtvi kot oceana"

reševanje delfina
1/5
Reuters
V morski kanal v kraju Hungtington Beach v ameriški zvezni državi Kalifornija je zašel odrasel delfinji samec in med tamkajšnjimi prebivalci vzbudil veliko zanimanja. Kljub naporom delfina niso uspeli preusmeriti na odprto morje.

Reševalno akcijo so tako reševalci morskih živali ustavili, saj so prepričani, da bo delfin sam našel pot iz "mrtvega kota oceana", v katerega je zašel v petek. "Je odrasel, zdrav samec in ni nam treba še posredovati," je za NBC Los Angeles dejal Peter Wallerstein iz reševalne službe za morske živali. Prav tako je v tistem delu dovolj rib, tako da ima hrane na pretek.

Kot ob tem še pravi Wallerstein, bi se lahko delfin sam rešil v času plime, če pa mu to ne bo uspelo, pa bodo v vodo šli reševalci in ga usmerili proti morju. Ob tem pa ostaja neznanka, kako je delfin zašel v zatok, ki se nahaja med avenijo Warner in avtocesto Pacifiška obala. V bližnjih kanalih so sicer našli še sedem delfinov, ki pa so že splavali v Pacifik.

Delfin je sicer požel veliko pozornosti tamkajšnjih prebivalcev, ki so fotografirali ujeto žival. Da ne bi še dodatno zmedli žival, so jih reševalci prosili, da naj ne povzročajo preveč hrupa.