Svet
64 ogledov

ZDA: Full Tilt Poker je Ponzi shema

Poker Žurnal24 main
Ameriške oblasti so lastnike ene največjih svetovnih spletnih poker igralnic Full Tilt Poker obtožile, da vodijo Ponzi shemo. Vplačila naj bi sprejemali, kljub temu da večine niso več mogli izplačati.

"Full Tilt ni legitimna igralnica, ampak globalna Ponzi shema," je včeraj povedal ameriški tožilec Preet Bharara.

Uprava Full Tilta naj bi namreč poslovala zgolj v upanju, "da bo denar hkrati dvignilo le majhno število igralcev in da bo podjetje od igralcev prejemalo depozite v višjih vsotah, kot jih bodo igralci dvigovali".

Ameriško zvezno tožilstvo je sporočilo, da vlaga tožbo kot del civilne prijave zaradi pranja denarja. V njej navajajo, da je podjetje konec marca letos na bančnem računu imelo le 44 milijonov evrov, medtem ko so imeli igralci na svojih računih pri tej poker igralnici kar 284 milijonov evrov. Podjetje je tako še naprej poslovalo, kljub temu da igralcem denarja ni bilo sposobno izplačati.

Mastna plačila upravi in izčrpane rezerve

Od leta 2007 naj bi medtem upravni odbor podjetja, v katerem sedita tudi slavna pokeraša Howard Lederer in Chris Ferguson, izplačal kar 320 milijonov evrov.

Tako kot druge spletne igralnice pokra se je tudi na kanalskem otočku Alderney registrirani Full Tilt Poker znašel v nemilosti oblasti ZDA. Tožilci so namreč proti podjetju že aprila vložili tožbe za pranje denarja.

V težave naj bi podjetje sicer prišlo ravno zaradi prizadevanj ameriških oblasti, da ustavijo nakazila igralnici s strani ameriških igralcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.