Svet
1 ogledov

ZDA: incidenti na letalih

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Na letalu ameriške letalske družbe American Airlines je 28-letni potnik želel vdreti v pilotsko kabino. Le nekaj ur pred tem pa je 34-letnik med letom drugega letala hotel odpreti vrata.

Prvi potnik, ki je imel jemenski potni list, je bil na letalu, ki je letelo iz Chicaga v San Francisco. Med letenjem se je približal pilotski kabini in z udarci po vratih želel vdreti do pilotov.

To mu ni uspelo, saj so ga člani posadke podrli na tla in ga vklenili. V takem položaju je moral 28-letnik počakati do pristanka letala na letališču v San Franciscu, kjer ga je počakala policija.

Med letom bi odprl vrata
Le nekaj ur pred tem pa se je na letalu ameriške letalske družbe Continental zgodil drugi incident. Štiriintridesetletni moški je med letom iz Houstona v Chicago želel odpreti vrata letala. Onesposobil ga je 60-letni vojni veteran Tony Harris. Po zasilnem pristanku na letališču v St. Louisu ga je nato aretirala policija.

Grozilno sporočilo na WC-ju
V nedeljo pa je moralo zaradi incidenta v Albuquerquu zasilno pristati letalo družbe Delta Air Lines, ker je stevardesa v stranišču našla grozilno sporočilo. Po pregledu so policisti ugotovili, da v letalu ni bilo nobenega eksplozivnega predmeta, tako da so lahko potniki nadaljevali polet proti San Diegu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.