Svet
4 ogledov

ZDA: Konec oznake "light"

(Foto: iStockPhoto) Žurnal24 main
V Ameriki z današnjim dnem v veljavo stopa zakon, po katerem na zavojčku cigaret ne sme pisati "light" oziroma "lahko". Proizvajalci so se pripravili – izdelek označijo z barvo zavojčka.

Ameriški zvezni urad za zdravje ocenjuje, da kadi kar 46 odstotkov odraslih Američanov. Zaradi bolezenskih posledic kajenja naj bi letno umrlo 443.000 ljudi.

Po zakonu, ki ga je v lanskem letu razglasil predsednik Barack Obama, od danes je prepovedano koristiti izraze, zaradi katerih potrošniki lahko dobijo vtis, da izdelek ni škodljiv. Organizacije in združenja, ki se borijo za prepoved tobaka, že opozarjajo, da so proizvajalci že našli izhod iz zagate, saj tako imenovane lahke cigarete označujejo z barvo zavojčka.

V ZDA je danes v veljavo stopila tudi uredba, po kateri proizvajalci cigaret ne smejo sponzorirati športnih, glasbenih in ostalih kulturnih dogodkov, prepovedana je tudi prodaja cigaret mlajšim od 18 let.

V ZDA sicer prepoved kajenja v lokalih velja v 32 zveznih državah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.