Svet
18 ogledov

ZDA: letalo zasilno pristalo, ker se je pilotu zmešalo

letalo Shutterstock
Letalo ameriške družbe JetBlue je na poti iz New Yorka v Las Vegas v torek zasilno pristalo v teksaškem Amarillu, ker je pilot izgubil razum in ga je kopilot zaklenil iz pilotske kabine.

Kapitan letala je lomastil po potniški kabini in glede na izpovedi prič kričal nekaj o Iranu, Iraku, Afganistanu, dušah in bombi na krovu. Družba JetBlue je bila sicer z informacijami o incidentu zelo skopa. Sporočili so le to, da je imel kapitan letala "zdravstvene težave", zaradi česar je kopilot prevzel oblast in letalo spustil na tla v Teksasu.

Potniki pa so ameriškim medijem razložili, da je pilot prilomastil iz kabine in se začel dreti. Posadka ga je poskušala pomiriti, vendar se ni dal. Nato se je poskušal vrniti v pilotsko kabino, ki pa jo je kopilot medtem že zaklenil.

"Ljudje za mano, skupina velikih tipov, so se odpravili mirit položaj. Ko so prišli do vrat kabine, so ugotovili, da je človek, ki razbija po vratih, dejansko pilot, ki se trudi priti v kabino, saj ga je kopilot zaklenil ven," je eden od potnikov povedal za Reuters.

Kapitan je potem razbijal po vratih in kričal, kopilot pa je potnike zaprosil, naj ga vzamejo v roke. Štirje so ga spravili na tla in potem ležali na njem vse do pristanka, ko so ga z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.