Svet
27 ogledov

ZDA okrivil za več rakavih obolenj

Venezuelski predsednik Hugo Chavez. Reuters
Po besedah venezuelskega predsednika je to, da je sam zbolel za rakom in da se z njim spopadajo tudi nekateri drugi južnoameriški voditelji, "čudno, zelo čudno". Pri tem je namignil, da bi v ozadju lahko bila zarota Američanov.

Pred časom so argentinski predsednici Christini Kirchner ugotovili raka na ščitnici, sam venezuelski predsednik Hugo Chavez pa se je tudi dolgo boril z boleznijo. Ob tem je namignil, da ZDA zastrupljajo latinskoameriške voditelje z rakom. "Ne bi bilo čudno, če bi razvili tehnologijo, s katero bi dali raka nekomu, ki tega ne bi niti opazil," je menil Chavez, ni pa navedel kakšnih podkrepitev svoje trditve. Tudi sicer se je v svojem govoru vojakom usmeril predvsem proti ZDA.

Med južnoameriškimi voditelji so za rakom oboleli še brazilska predsednica Dilma Rousseff, njen predhodnik Luiz Inacio Lula da Silva in paragvajski predsednik Fernando Lugo Méndez.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.