Svet
11 ogledov

ZDA: požar po eksploziji plinovoda

San Francisco, požar
1/23
Žurnal24 main
V predmestju San Francisca v ameriški zvezni državi Kalifornija že več ur divja ogromen požar, ki ga je povzročila eksplozija plinovoda. Najmanj šest ljudi je umrlo, popolnoma je uničenih 53 domov.

Po poročanju ameriških medijev so oblasti potrdile, da je umrlo najmanj šest, več kot trideset pa jih je ranjenih. Poleg tega je popolnoma uničenih 53 domov, 120 pa jih je uničenih delno.

Fotografije požara si oglejte v GALERIJI.

Na mestu eksplozije je nastal 4,5 metra globok krater, ki v dolžino meri 9,2 metra. Plinovod upravlja kalifornijsko podjetje Pacific Gas & Electric.

"Vzrok požara je bila eksplozija plinovoda družbe  PG&E. Če bo ugotovljeno, da je za to odgovorno naše podjetje, bomo prevzeli vso odgovornost," so v izjavi za javnost sporočili iz omenjenega podjetja.

Požar sicer gasi več sto gasilcev, ki si pomagajo tudi z letali, prilagojenimi za gašenje požara iz zraka. Pri gašenju jih ovira močan veter, ki povzroča hitrejše širjenje požara.

Divjanje požara si oglejte v zavihku VIDEO (vir: Youtube).

"Kot močan potres"
Televizijski posnetki prikazujejo, kako se požar dviga več metrov v višino. Tamkajšnji prebivalci pravijo, da so sprva mislili, da je območje stresel močan potres ali pa da je strmoglavilo letalo.

Za časnik Chronicle je prebivalec Omar Naber dejal, da je bil v času eksplozije skupaj z mamo Lano v hiši, ki je od mesta eksplozije oddaljena manj kot kilometer, in da je hišo močno streslo. "Mislil sem, da gre za največji potres," je Naber dejal za časopis.

Vročina mu je požgala dlake na rokah
Po močnem poku je Naber stekel do vhodnih vrat hiše in jih poskušal odpreti, a je bila kljuka tako vroča, da mu to ni uspelo. Nato je stekel v svojo sobo, pograbil ključe od avtomobila in z mamo pobegnil iz hiše.

Medtem ko je tekel do avtomobila, ki je bil parkiran na ulici, je lahko videl ogromen požar. Vročina je bila tako velika, da mu je požgala dlake na rokah, je Naber v šoku dejal za časnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.