Svet
20 ogledov

ZDA: Usodni napad morskega psa

Na Ransomovi deski se lepo vidi širina ugriza morskega psa. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Ob obali severozahodno od Los Angelesa je morski pes napadel 19-letnega študenta, ki je deskal na vodi. Kljub temu, da je napad trajal le nekaj sekund, ga deskar ni preživel.

19-letni Lucas Ransom je skupaj s prijateljem Matthewem Garcio deskal na vodi, ko ga je morski pes brez opozorila napade. Kot je po napadu dejal Garcia, je napad trajal le nekaj sekund. Prijatelju je morski pes odtrgal nogo in ga povlekel pod gladino vode.

"Ko ga je morski pes napadel, je samo rekel: ´Kolega, pomagaj mi!´ Vedel je, kaj se mu dogaja," je dejal Garcia za ameriško tiskovno agencijo AP. "Vse skupaj je bilo zelo hitro. Videl si samo rdeč val."

deska, deskar na vodi, napad, morski pes, Kalifornija, lOS ANGELES | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Garcio je takoj začel z iskanjem prijatelja, a ga ni več našel. Odločil se je, da bo poiskal pomoč in ko je odplaval proti obali, je opazil Ransomovo okrvavljeno telo. Prijatelja je povlekel na obalo in ga začel oživljati, a je bilo že prepozno.

Zaradi nevarnosti napada morskega psa so oblasti za 72 ur zaprle obalo, ki je del vojaške baze Vandenberg. Na tem območju so napadi morskih psov zelo redki.

Zadnji napad se je zgodil leta 2008, a takrat deskar ni bil poškodovan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.