Svet
17 ogledov

ZDA: v tornadih umrlo že 337 ljudi

TORNADO, alabama, ZDA, razdejanje
1/19
Žurnal24 main
Glede na število žrtev so tornadi, ki so pretekle dni divjali po ZDA, drugi najhujši v zgodovini omenjene države. "Še nikoli nisem videl takšnega razdejanja," je ob obisku uničenih krajev dejal Obama.

Po podatkih ameriških oblasti se je število žrtev tornadov povzpelo na 337. Najbolj je prizadeta ameriška zvezna država Alabama, kjer je umrlo 246 ljudi.

V zgodovini ZDA so bili hujši le tornadi 18. marca leta 1925, ki so pustošili po ameriških zveznih državah Misuri, Illinois in Indiana. Takrat je umrlo 747 ljudi.

Prizadeto območje je v petek obiskal tudi ameriški predsednik Barack Obama, ki se je srečal tudi z nekaterimi prebivalci. "Še nikoli nisem videl takšnega razdejanja," je dejal Obama v mestu Tuscaloosa, kjer je bil tornado usoden za 42 ljudi.

Razdejano območje si je Obama ogledal tudi iz zraka. Omenjeno mesto spominja na vojno območje, saj so uničene številne stavbe, vsepovprek ležijo polomljena drevesa, avtomobili pa so celem mestu dobesedno nametani.

Posnetke si lahko ogledate v GALERIJI.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.