Svet
9 ogledov

ZDA: več ranjenih v nesreči sedežnice

Žurnal24 main
V smučarskem središču v ameriški zvezni državi Maine se je iztirila smučarska sedežnica. V nesreči je bilo ranjenih osem smučarjev.

Direktor marketinga smučišča Sugarloaf Brad Larsen je za NBC News dejal, da gre za lažje poškodbe, a kljub temu so vse reševalne ekipe v največji pripravljenosti.

Zaradi vetra je jeklenica na eni od žičnic iztirila, pri čemer je nekaj smučarjev padlo s sedežev, drugi pa so obviseli od devet do 12 metrov nad tlemi.

"Smučarji so kričali"
Jay Marshall
se je ravno takrat nahajal na vzporedni sedežnici. Za ameriško tiskovno agencijo AP je dejal, da sta se sedežnici ustavili in nato spet začeli delovati. Nato pa je zaslišal krike.

"Sedežnica se je začela premikati. Pogledal sem na levo stran in videl, kako se je vlečna vrv začela močno premikati. Videl sem, da se je vrv iztaknila iz koles," je dejal.

To se je zgodilo okoli 15 metrov nad tlemi. Nekaj smučarjev je zgrmelo v globino, je dejal Marshall. "Ko se je vrv začela premikati gor in dol, sem nehal gledati. Tega nisem želel gledati," dogodek opisuje smučar. "Bilo je strašljivo".

V močnem sneženju, ki je ZDA zajelo te dni, je na smučišču, kot piše na spletni strani smučišča, zapadlo med 50 in 60 centimetrov snega. Živo srebro se je danes tam spustilo na minus 13, veter pa je pihal s hitrostjo približno 50 kilometrov na uro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.