Svet
8 ogledov

ZDA: zaradi sms-a zaprli šolo

Za posamezno dohodno sporočilo v omenjenem SMS klubu so potrošniki odšteli 2,49 Žurnal24 main
Ker je telefon samodejno popravil vsebino sms-sporočila in je bilo to pomotoma poslano na napačno številko, so zaprli srednjo šolo West Hall v Oakwoodu.

Po tem, ko so bile oblasti obveščene o sms-sporočilu z vsebino gunman be at west hall today (danes strelec v šoli West Hall, op. p.), so odredili zaprtje šole, vse dokler ne bodo izsledili izvora sporočila. A še preden so policisti izsledili številko, s katere je bilo poslano sporno sporočilo, so ugotovili, da je zaradi funkcije samodejnega popravljanja besedil na mobilnem telefonu ta spremenil besedo gunna (bom op. p.) v gunman (strelec op. p), poročajo Gainesvilletimes.

Zmedo je še povečalo dejstvo, da je bilo sporočilo poslano na napačno številko, dogodek pa se je zgodil le nekaj dni po tem, ko so bili v streljanju na srednji šoli v ameriški zvezni državi Ohio prejšnji teden ubiti trije dijaki.

"Šlo je za kombinacijo nenavadnih okoliščin," je povedal narednik Stephen Wilbanks iz šerifovega urada. "Radi bi poudarili, da je prejemnik sporočila ravnal prav, ko je prijavil vsebino sporočila."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.