Svet
22 ogledov

Zdaj pišejo že o njegovi spolni usmerjenosti

Andreas Lubitz Reševalni pas/Twitter
Čeprav je namerno strmoglavljenje letala le ena od možnosti, mediji noč in dan kopljejo po zasebnosti kopilota Andreasa Lubitza. Britanski tabloid namiguje, da je bil prikriti gej.

Ugibanj, kaj je kopilota Andreasa Lubitza gnalo v strmoglavljenje letala, kar ni konca. Zdaj so se lotili še njegove spolne usmerjenosti. Britanski tabloid The Daily Star piše, da naj bi bil Lubitz gej, kar naj bi dolgo prikrival. Z zaročenko naj bi se po njihovih navedbah razšla prav zaradi tega, njegovo dolgo prikrivanje pa naj bi bilo posredno krivo tudi za njegove psihične težave.

Lubitz je imel sicer po poročanju nemških medijev hude težave z vidom. Po poročanju Bild am Sonntag je bil zaradi tega v zdravniški oskrbi, ni pa znano, ali so težave izvirale iz psihičnih težav. Nemški časnik Rheinische Post je v včerajšnji izdaji poročal, da je Lubitz morda letalo načrtno strmoglavil iz brezupa, saj mu je grozilo, da bo zaradi bolezenskih težav izgubil pilotsko licenco. Za njegove velike težave bi bilo po poročanju nemških medijev lahko krivo prenehanje jemanja zdravil ali celo razdrtje zaroke z njegovim dolgoletnim dekletom.

Iščejo še drugo črno skrinjico 

V tabloidu navajajo, da je po strmoglavljenju letala njegov prijatelj na Lubitzovo spletno stran zapisal: “Ravno včeraj sva delala načrte, kaj bova počela skupaj, ko se boš vrnil. Vedno si me spravil v smeh.” Tabloid namiguje, da je bil Lubitz prikriti gej, čeprav za to iz vidika službe ne bi smel imeti razloga. Njegov delodajalec, podjetje Lufthansa, je namreč zelo odprto in velja za gejem prijazno podjetje. Sodeč po navedbah njegovih kolegov, naj bi ga večkrat o tem, da je prikriti gej, celo zbadali, saj naj bi bil Lubitz do gejev pred kolegi sovražno nastrojen.   

Medtem ko mediji noč in dan kopljejo po informacijah o Lubitzovem zasebnem življenju, želimo znova spomniti, da je krivda Lubitza za strmoglavljenje letala le ena od možnosti za nesrečo. Še vedno ni izključena možnost tehnične napake. Druge črne skrinjice, ki bi dala natančnejše podatke, namreč še vedno niso našli.

Preberite še:

Našli posmrtne ostanke kopilota pa tudi razlog?

Lubitzova nekdanja zaročenka: Strmoglavljenje je načrtoval!

Kopilot pred tedni kupil dva audija.

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.