Svet
17 ogledov

Zdaj pritisnile še nizke temperature

Po Sandy Reuters
Žrtve nevihte Sandy se soočajo s še eno težavo. Temperature se bodo namreč močno znižale, zaradi pomanjkanja goriva in elektrike bo ogrevanje še težje.

Grozi novo neurje, vetrovno in deževno vreme. Newyorški župan je vse, ki nimajo možnosti ogrevanja, pozval, naj odidejo v začasna zatočišča.

Volitve jih malo brigajo

Razseljenim volivcem so dovolili, da glas za naslednjega predsednika oddajo preko elektronske pošte. Glasovanje bodo organizirali tudi v postavljenih šotorih. Tistim, ki so ostali brez strehe nad glavo, pa je trenutno prav malo mar za volitve."Trenutno prav nič ne razmišljam o volitvah," je za Reuters dejal 59-letni prebivalec Staten Islanda.

Poltretji milijon še brez elektrike

Na vzhodni obali ZDA je  poltretji milijon gospodinjstev še vedno brez elektrike. Samo v petek je Rdeči križ prizadetim razdelil okoli 400.000 obrokov hrane

Število smrtnih žrtev je po zadnjih podatkih preseglo 120. Orkan Sandy je v ZDA terjal več kot 100 človeških žrtev, gmotno škodo pa ocenjujejo na več kot 50 milijard dolarjev. Opustošil je tudi obubožani Haiti, kjer je vzel več kot 50 življenj.

Haitiju grozi humanitarna katastrofa

Hurikan Sandy ni opustošil le delov ZDA, ampak tudi Haiti, kjer je vlada razglasila izredne razmere. Država, ki si še ni opomogla od potresa, ki jo je prizadel leta 2010, se sedaj spopada s posledicami hurikana, ki je za sabo pustil 60 mrtvih in velik kaos. Uničil je namreč večji del pridelkov, zato državi grozi lakota, več tisoč ljudi pa je ostalo brez strehe nad glavo. Povečalo pa se je tudi število obolelih za kolero, ki državo pesti že od oktobra leta 2010. Doslej je za boleznijo umrlo že 7600 ljudi.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.