Svet
31021 ogledov

Napačni nosečnici opravili splav

Ginekologija Profimedia
Nosečnica, ki je v ponedeljek obiskala praško univerzitetno bolnišnico Bulovka, da bi opravila rutinski pregled, je po operaciji kiretaže splavila. Zdravniki so po pomoti zamenjali pacientki, ki sta bili tujki, a stalno živita na Češkem.

Kot je poročal spletni portal CNN Prima News, je Ministrstvo za zdravje incident ocenilo kot neopravičljivo človeško napako. Bolnišnica se je za napako opravičila in je pripravljena povrniti škodo, krivcem pa so prepovedali opravljati delo, je povedal tiskovni predstavnik ministrstva Ondrej Jakob.

"Direktorica bolnišnice in predstojnica Ginekološko-porodniške klinike sta ministrstvo za zdravje obvestili o neljubem dogodku, ki se je zgodil v UKC Bulovka 25. marca. Ministrstvo je bolnici in celotni družini izreklo globoko obžalovanje,” je sporočil Jakob.
Po poročanju CNN Prima News je nosečnica v bolnišnico prišla na rutinski pregled, druga ženska pa naj bi bila na kiretaži, ki jo uporabljajo tudi za prekinitev nosečnosti. Vendar so pacientki pomešali, zdrava nosečnica pa je zaradi tega splavila.

"Glede na dosedanje ugotovitve je bil zaradi resne kršitve notranjih predpisov uveden operativni poseg pri napačno identificirani pacientki," je za CNN Prima News povedala tiskovna predstavnica Bulovke Eva Stolejda Libigerova.

Osebje, odgovorno za zmešnjavo, ne sme opravljati dela, ni v službi, bolnišnica pa preiskuje incident. "Če bodo v okviru notranje preiskave razkrite kršitve obveznih delovnih postopkov, bodo za to osebno odgovorni določeni posamezniki," je še dodala tiskovna predstavnica.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Avatar Iuckyss
    Iuckyss 08:35 02.april 2024.

    Tam priznajo, pri nas pa se to pometa pod preprogo, ki je že dvajset centimetrov visoka...Prav je, da vlada trenutno to nesnago pospešeno kida...

  • Avatar jate
    jate 05:35 02.april 2024.

    SEJ NISO VEČ NORMALNI

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 00:58 02.april 2024.

    Take napake se v času sodobne tehnologije ne bi smele dogajati! Toliko je različnih možnosti preverjanja, označevanja,..., da to ni več napaka ampak kriminal.