Svet
302 ogledov

Zdravilo, ki pomaga zdraviti alkoholizem

alkohol Žurnal24 main
Evropska unija je prižgala zeleno luč za prodajo zdravila, ki pomaga pri zdravljenju alkoholizma. Proizvajalec trdi, da selincro po šestih mesecih rabe zmanjša uživanje alkohola za približno 60 odstotkov.

Zdravilo selincro je namenjeno zmanjševanju odvisnosti od alkohola med odraslimi, ki veliko pijejo, kar pomeni, da spijejo več kot 60 gramov alkohola dnevno. Družba Lundbeck pričakuje, da bo selincro prišel na tržišče do junija.

S podjetja Lundebck so sporočili, da "selincro zmanjšuje odvisnostne učinke alkohola ter tako zmanjšuje potrebo po pitju alkohola."

Stranski učinki so minimalni

Evropska medicinska agencija je v svojem mnenju tudi zapisala naj se zdravilo predpisuje skupaj z ustrezno psihosocialno podporo s poudarkom na zdravljenju in zmanjševanju pitja alkohola. Najpogostejši stranski učinki zdravila so slabost ali omotica, nekateri pacienti poročajo tudi o težavah pri spanju.

Po podatkih francoske tiskovne agencije naj bi bilo v Evropi po nekaterih ocenah več kot 14 milijonov ljudi odvisnih od alkohola.

 

Komentarjev 4
  • Leiah1 15:54 09.avgust 2013.

    Kakšno vprašanje. Če hočeš, da te zadene, zmešaš več pijač skupaj, pa je! Ne naredi take neumnosti kot jaz ,ki sem pila na zdravilo Revia, ki naj bi zmanjšalo željo po alkoholu. Prijelo se me ni, (ker se veže na ...prikaži več možganske receptorje in ne pusti alkohola zraven, torej piješ, pa se te ne "prime", a v krvi imaš isto količino) pristala pa sem na infekcijski kliniki, kjer so mi komaj rešili kožo. Eksaj alkohol iz življenja, dokler imaš še čas, kajti pekla, da se izvlečeš ven ne priželim nobenemu. Ta boljš varianta je- brez tablet si začel piti in brez njih tudi končaš- .Zdravljenje je približno tako, kot je bilo življenje na Golem otoku- od hudiča, a zmaga je sladka !

  • murderone 20:31 01.marec 2013.

    Ja saj je prav ampak ali kaj zadane?

  • kreten 20:30 01.marec 2013.

    prasec pijanski,pijandura zapita,jaz bi ti stlacu kilogram tega zdravila v smrdljivi gobec